Siberian Husky


Memories lane


Siden her er til minder


- minder om hunde, oplevelser, succeser og sejre.


Hende hele eventyret begyndte med - Lúa.

Efter at have besøgt opdrættere af forskellige racer, var det Siberian Husky, der løb af med vores hjerte.

Lúa var en stærk tæve, både fysisk og psykisk, og hun lærte os utroligt mange ting. Hun skænkede os 3 hvalpe og lever forevigt videre i vores stærke tævelinje.

Da vi købte Lúa, havde vi aldrig forestillet os at ende med at eje en hel flok og dyrke flere forskellige hundesporter, som vi gør nu - men det er jo præcis dét racen gør ved én: man forelsker sig i den og går all-in.

Hundene er lavet til flokliv, og da vi først havde set båndet mellem Lúa og hendes hvalp Nanna vokse sig stærkt, blev vi enige om aldrig kun at have en enkelt hund igen. De har enorm glæde af at være flere.

Det gjorde frygteligt ondt at sige farvel til Lúa og vi glemmer hende aldrig.

Med to hunde i huset begyndte interessen for trækhundesporten.

Nanna havde drivkraften helt fra begyndelsen.

Alligevel lykkedes det os at træne hende solidt i lydighed også, og hun blev racens yngste rallybegyndermester, da hun var omkring to år gammel.

Rekorden slog vi selv, da Kida tog titlen med 13 måneder nogle år senere, og Iza slog den så med bare 11 mdr. nogle år efterfølgende!

Det er en fantastisk følelse at opnå så gode resultater med en race, som mange finder umulig at arbejde med. Vi har fundet motivationen og en vældigt samarbejdende linje, og det avler vi bevidst videre på. Hvert kuld lærer os nyt om hundene, mulighederne og os selv.

I oktober 2015 stod Kida på sejrsskamlen i en rallyprøve i Border Collie Klubben på Samsø sammen med sin moster Ziga (Mesmocan Proudly Presents ZigZag).

Kida vandt 3. pladsen med 99 point, mens Ziga vandt 2. pladsen med 100 point.

Det var så kæmpe stort at stå der for første gang nogensinde, og så foran alle hyrdehundene.

I sæsonen 2016/2017 vandt Nicolai 1. pladsen i scooterklassen i cuppen i Dansk PolarHunde Klub.

Cuppen er en konkurrence, der varer hele træksæsonen, og den med de bedste løbsresultater fra de 6 løb tilsammen, vinder klassen.

3. december 2017 stod Kida og Ziga igen begge to på sejrsskamlen til en rallyprøve; denne gang i hver deres klasse.

Kida vandt 3. pladsen i øvet klasse, mens Ziga vandt 2. pladsen i expertklasse. Det er SÅ fedt at stå der med en race som vores.

 

Tidligere på året blev Kida landets yngste rally-øvetmester i racen og fik således en ny titel på sit visitkort.

Ziga bestod rally-ekspert-klassen som den første husky nogensinde.

Sammenholdet!

Ingen opdrætter kan stå alene, og uden vores fantastiske hvalpekøbere og gode venner, ville vi ikke kunne opnå de ting vi gør.

Vi mødes til træning, arrangementer, hygge og leg - med både hunde og børn. Vi hjælper hinanden med stort og småt og deler gladeligt billeder og historier. Vi samarbejder til løb, låner hunde af hinanden og bakker op - altid!

Det er fantastisk at have sådan en ekstra familie og vi er dybt taknemmelige for at alle passer godt på vores opdræt, giver dem meningsfulde hundeliv og opnår rigtigt gode resultater.