Siberian Husky


Om Os


"Husky med mening" er det motto, vi holder hund under. Det kan forstås på tre måder, nemlig at vi har en mening om selve racen og den måde vi synes den skal holdes på, at en husky bestemt selv har en mening om alting, samt at vi har en mening med at ville benytte vores hunde i avlen.


Vores mærkesager er mental og fysisk sundhed.


Vores avlstæver er avlsgodkendt og testet på både sind, sundhed og egenskaber, langt ud over både krav og anbefalinger.

Vi prioriterer grundig prægning af vores hvalpekuld meget højt, og strækker os langt for at præsentere hver enkelt hvalp for lige præcis de miljøer eller træningsformer, som den nye familie ønsker at dyrke med hunden i fremtiden.

Vi bruger BIO-sensor programmet fra hvalpenes 3.-21. levedøgn, og har gode erfaringer med det. Vi sender modige, nysgerrige hvalpe ud i verden.

Vi har kun hvalpekuld lejlighedsvist, og kun når vi øjner chancen for en god kombination.

De hunde, vi bruger i avl, har bevist at de har noget særligt at byde på. De lever op til racestandarden, har super gode evner for samarbejde, kan arbejde i selen og elsker at gøre det, er fysisk raske og har et temperament vi vil være bekendt at sende ud i verden.

En hvalp fra os har de allerbedste forudsætninger for at indgå i flokrelationer og samarbejde med sin nye familie.

Vi sælger kun hvalp til familier, der ønsker at arbejde med hunden ud fra dens behov.
Dansk Kennel Klub

Om Kennel Mesmocan

Vi er bosat i 6600 Vejen i Sydjylland.

Vores flok består af to voksne - Nicolai og Malene - to børn (Arthur og Marie) og fem Siberian Husky tæver: Tori, Nanna, Kida, Iza og Taz.

Vi har begge et hverdagsarbejde og vores børn går i børnehave og skole.

Hos os er hundene en lige så stor del af hverdagen som vores børn er, og de er langt mere end en fritidsinteresse. Vi bruger meget tid udendørs, hele året, og dyrker mange forskellige former for hundesport.

Vi fik vores første husky, Lúa, i sommeren 2009. Hun var en fantastisk hund, der havde stor glæde og træningsiver udendørs, men var rolig indendørs - præcis som en husky skal være, hvis du spørger os. Lúa blev avlsgodkendt hos Dansk Kennel Klub efter sundhedsundersøgelser, udstillinger og konkurrencer med pæne resultater.

Lúa fik i 2011 tre hvalpe, hvoraf Nanna blev boende hos os. Vi måtte sige farvel til Lúa alt alt for tidligt pga. sygdom efter flåtbid, som vi forsøgte at bekæmpe i et år.

En måned senere overtog vi en voksen tæve, Tori, som oprindeligt er fra Norge.

I juli 2014 fødte Nanna 8 skønne hvalpe, og lille Kida blev boende hos os.

Kida er nu en smuk, voksen tæve, som er en drøm at arbejde med. Hendes første kuld rejste ud i verden i sommeren 2017, og Iza blev boende hos os. Hun viste meget tidligt samme træningsiver og -potentiale som sin mor, og har nu langt oversteget vores forventninger. Iza er indehaver af flere danmarksrekorder.

I 2019 fik vi Izas tvillingesøster Taz tilbage, og hun bor nu også sammen med os, og trives super fint.


Vi har kennelmærke under Dansk Kennel Klub, har taget opdrætteruddannelsen, og har derudover taget flere kurser vedr. hundens adfærd, pleje, sundhed, anatomi, massage, rally-lydighed mv.

For os betyder fysisk og mental sundhed alt. Vi arbejder med hundene ud fra deres behov, da dette er eneste mulighed for at få voksne hunde i balance. Vi lader hundene trække kickbiken, vognen eller slæden i vinterhalvåret, og bruger sommerpausen på samarbejdsøvelser, gåture til sø og skov, rally-lydighed, udstilling, kropskontroltræning, hundeleg og meget andet.

Se film fra vores liv med hundene på vores youtubeprofil: klik her.


Racen skal bruges til noget for at trives, og vi er vilde med, at vores hunde elsker at arbejde sammen med os.

Vi er medlem af Aktivitetsudvalg Sydjylland i Dansk PolarHunde Klub, hvor vi arrangerer masser af fællestræning og andre events. Gruppen har en facebookside, hvor der kan læses meget mere. Søg på "Dansk PolarHunde Klub i Syd og Sønderjylland".


Hundene fodres med halvt råt, halvt tørt - og de elsker det!

Vi er sponsoreret af Innordic, som holder vores hunde i tip top tilstand med fantastisk tilskud til krop og sjæl.

Vi samarbejder med Magtor for årligt tjek af led, knogler og muskler, for at holde hundene i topform. Sunde bevægelser er fuldstændigt afgørende for en brugshund.

Både hundene og vores opdræt er forsikret i Agria Dyreforsikring.Vi har valgt at opdrætte under Dansk Kennel Klub (DKK), som er landets største og absolut mest seriøse hundeforening. DKK er medlem af FCI, som er den overordnede forening, der omfatter hele verden.


En DKK-stambog er meget mere end et fint stykke papir, der beskriver hvalpens familietræ. Den er et garantistempel, en adgangsbillet til aktiviteter, konkurrencer og opdræt, et opslagsværk med uanede muligheder for at researche i racers farver, helbred og resultater, og sidst men ikke mindst - beviset på at opdrætter værner om sin race og er omhyggelig med at udvælge gode avlsdyr og beskytte racen.


Læs meget mere her:


http://koebhund.dk/kb/hvalpeliste/guide?slug=koeb-hund-med-omtanke


http://www.dkk.dk/xdoc/120/Hvorfor_vlge_en_DKK-hund__NY.pdfVores Navn

Ordet "Mesmocan" kommer fra det gamle gæliske sprog. Det betyder "samme hund".

Vi ledte længe efter det rette kennelnavn, og pludselig en dag kom vi i tanke om, at navnet da skulle være gælisk - præcis som Lúa's navn var. Lúa betyder "måne". Hun er stammoder i vores avlslinje, og det er fantastisk at se hendes egenskaber gå videre i børn, børnebørn og oldebørn.


Lúa

Vores Motto