Siberian Husky


Sport


Rally-Lydighed & tricks

Mushing

Der er masser af muligheder for passende aktivering af sin Siberian Husky.

Racen er intelligent og gider sjældent mange gentagelser. Man kommer længst med varieret arbejde.


Den åbenlyse aktivitet for en voksen husky er at lade den arbejde i selen. Hunden elsker det og ved instinktivt hvad den skal. Men da denne aktivitet kun kan foregå i den kølige del af året, skal der anden underholdning på bordet i sommerhalvåret.


Vi har stiftet bekendtskab med både alm. lydighed, agility, spor, dog parkour, forskellige former for spil og anden mentaltræning; men det er og bliver rally-lydighed og tricktræning, der har fanget både vores og hundenes interesse.


Rally-lydighed og tricktræning (færdighedsprøvetræning) giver stor variation og positivt samarbejde for begge parter. Hundene elsker det! Det er fantastisk at se, hvor langt man kan nå med en så selvstændig race med solid tidlig prægning, positiv forstærkning, masser af godbidder og et varieret træningsprogram.


Siberian Husky er desuden en udmærket race, hvis man søger en træningsmakker til løb eller cykling, en hund til nosework eller balancetræning, eller en ven at vandre og campere sammen med. Man skal bare have i mente, at de polare racer er mest aktive om vinteren og ikke kan håndtere at arbejde i for høj varme. Træningen bør altid være varieret, dvs. lige dele fysisk og mental stimulering.

Udstilling

Udstilling er en anden stor hundesport i Danmark. At kunne fremvise sin hund i ringen kræver samarbejde og masser af træning. Hunden skal både kunne trave, stå og blive håndteret/få efterset tænder af dommeren. Den skal finde sig i at blive berørt overalt af et fremmed menneske og skal kunne løbe tæt blandt andre hunde. Ejer eller handler skal vide præcis hvordan den enkelte race og hund skal forberedes og pelsplejes, samt hvordan den viser sig bedst i ringen; så det er slet ikke så lige til, som det måske ser ud. Det kræver bestemt en del af både hund og ejer.